Om Sparklubben

Alla kan bli miljonärer - Spiltans Sparklubb förklarar hur...

Per H BörjessonHej! Jag heter Per H Börjesson och är vd för Investment AB SpiltanPå vår bolagsstämma för några år sedan fick jag frågan av en aktieägare: ”Hur blir man rik?” Jag hade inget bra svar just då men frågan levde kvar i mina tankar och resulterade så småningom i boken ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer”.


Sparklubben.se är en uppföljning av böckerna som nu hunnit bli fyra stycken. Uppföljaren till "miljonärsboken" blev  "Så här blev Warren Buffett världens rikaste person", sedan kom "Så här blir man miljonär som pensionär" och senast gjorde jag en kortvariant av de båda: "Så här blir du miljonär i hängmattan", som bland annat distribuerades till alla som prenumererar på Privata Affärer. Min dröm är att sprida mitt budskap om sparande till alla - särskilt ungdomar - så att de inte gör samma misstag som jag själv och många med mig gjort under åren.


På den här sidan kommer du att hitta tips om sparande. Om du fyller i din e-postadress på "Bli medlem-sidan" kommer du att få våra Nyhetsbrev, framförallt Sparrebellen.


Till skillnad mot vad de flesta tror så är det här med sparande inte så komplicerat. Det går faktiskt att bygga upp en förmögenhet genom att hålla sig till några enkla principer. Några exempel:

 • Börja med att spara 10% av din inkomst.
  Det är lättare sagt än gjort, men sparande handlar mycket om disciplin. Det bästa sättet är att starta ett månadssparande där du för över en summa från ditt lönekonto varje månad till någon bra sparform.

  Ha lägre kostnader än intäkter varje månad.
  Låter kanske självklart, men vi vet alla att vissa månader sticker kostnaderna iväg. Tänk igenom om det är något du kan dra in på...fika på stan, lunch ute osv, osv. Ta en dag och titta igenom dina olika avtal, el, försäkringar etc.

 • Var försiktig när du lyssnar på rådgivare och banksäljare.
  En väldigt viktig punkt och det gäller faktiskt även oss. Sparklubben.se drivs av Spiltan som deläger ett fondbolag som heter Spiltan Fonder och en marknadsplats för onoterade aktier  - Alternativa ListanPepins.com. Pepins erbjuder även crowd­funding, dvs hjälper bolag att hitta finansiering. 

 • Därför har vi inget emot att du granskar oss extra noga. Välkommen i klubben.

 

Bli medlem & gilla oss på facebook!

Få P H Börjessons nyhetsbrev "Sparrebellen" ca 10 ggr/år

Bli medlem Ja, det är faktiskt helt gratis
Årets Räntefond