Spara 10% till dig själv

Världens äldsta spartips är att spara 10 procent av sin inkomst. Redan i gamla Babylon 2000 före Kristus satte många av invånarna först av 10 procent av sin inkomst.

På den tiden var det inte spännande sparmål som en semesterresa eller en ny bil som hägrade utan man sparade för att undvika risken att bli slav. För den person som hamnade i skuld till någon annan och inte kunde betala sina skulder blev en slav. Idag blir man som tur vad inte förslavad men man hamnar i en beroendesituation om man måste låna pengar av banken för att förverkliga sina sparmål.

Det finns många som inte tycker att det är någon ide´ att spara eftersom det bara är ”de rika” som har råd att spara. Men det är genom att kontinuerligt stoppa in pengar i ett sparande som man blir rik. I Sverige ligger medianinkomsten omkring 250 000 kronor, vilket gör att man får ut ungefär 19 000 efter skatt. Om man sparar 10 procent av nettolönen så innebär det att man sätter av 22 800 kronor i ett sparande per år och med en avkastning på i snitt 10 procent per år så har du efter 5 år 150 000 kronor, vilket är fantastiskt mycket pengar. Och ju längre tid du sparar desto mer hjälp får du av ”ränta-på-ränta-effekten” när pengarna över tiden ger avkastning på avkastning. Efter 10 år har sparandet växt till drygt 400 000 kronor, efter 15 år 800 000 kronor och efter 20 år har du mer än 1 400 000 kronor!

Så vill du bli miljonär i framtiden är det enklaste sättet att börja ett sparande på 10 procent av din inkomst redan idag.

Tillbaka till Så här blir du rik

Bli medlem & gilla oss på facebook!

Få P H Börjessons nyhetsbrev "Sparrebellen" ca 10 ggr/år

Bli medlem Ja, det är faktiskt helt gratis
Årets Räntefond